Dag 18 – Is alleen in het theater echt alleen?

18 DECEMBER 2016


Vandaag staat de Adventskalender op het OoievaarsFestival. Het thema van vandaag is Kunst & cultuur.
Wij stellen hierbij de vraag: Is alleen in het theater ook echt alleen? Samen met Ria Bijl van Vier het Leven en Esli Westmaas van Granny Hip Hop lopen wij een rondje door het Atrium. Het aanbod is enorm, duizenden bezoekers kwamen hier weer op af. Ook voor 65-plussers is er genoeg te vinden op dit festival.

Bekijk het filmpje van dag 18 van de Haagse Luikjes


Ria Bijl van Vier het Leven geeft aan hoe belangrijk het is voor ouderen om samen uit te gaan! Vier het Leven = Samen uit, samen genieten. Stichting Vier het Leven brengt ouderen in contact met ervaringen die het leven weer de moeite waard maken. Een avontuurlijke reis waarvoor culturele arrangementen zich bij uitstek lenen. Immers, een cultureel uitje verzet je zinnen. Je wordt ondergedompeld in een andere belevingswereld die je confronteert, verleidt, verrast en ontroert. Je ontmoet bekende en nieuwe mensen en voelt je weer even verbonden met het ‘echte’ leven. Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen: “Stichting Vier het Leven doet veel eenzaamheidsbestrijding door ouderen persoonlijk te begeleiden naar film, concert- en theatervoorstellingen. Wij nemen de drempels weg die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan”.

Hip hop groep voor senioren

Esli Westmaas vult van Granny Hip Hop vult aan: “Met onze hip hop groep voor senioren is het zo belangrijk dat ze samen iets ondernemen. Mensen horen bij een groep en dat platform bieden wij”. Op dit moment komen wij 1 X bij elkaar in Loosduinen. In 2017 willen wij graag een nieuwe groep starten in een nieuwe wijk!

Gratis uitstapjes

Alan Bredenhorst, organisator van het Ooievaarsfestival voegt toe: “De Ooievaarspas biedt ook veel voordelen voor oudere mensen. Gelukkig ook uitstapjes die gratis zijn. Geld mag voor deze doelgroep niet de reden zijn om in een sociaal isolement te raken”.