Wie opent zijn huiskamer voor gezelligheid?

19 DECEMBER 2016


Het 19e Haagse Luikje stond in het teken van ‘ontmoeten’ en de vraag “Wie stelt zijn huiskamer open voor gezelligheid?” Een mooi voorbeeld van een antwoord op die vraag, zijn Leo en Netty Olffers, initiatiefnemers van het project Laakse Lente. Vijf ochtenden per week stellen zij hun huiskamer open voor senioren die behoefte hebben aan contact, een praatje, of een luisterend oor.

Bekijk het filmpje van dag 19 van de Haagse Luikjes


Vandaag liep er een nieuwe gast de gezellig volle huiskamer binnen: wethouder Karsten Klein kwam op de koffie en bracht een Haagse Luikjes taart mee. Hij sprak met de aanwezigen, zong mee met het ‘Laakse Lente lied’ en sprak tot slot Leo en Netty persoonlijk toe. Hij noemde hun inzet zeer bijzonder en prijzenswaardig en deed de toezegging het niet te zullen nalaten hen hierbij te helpen.

Om de aanwezigen extra in het zonnetje te zetten, kregen ze een ‘blije handen workshop’ aangeboden door Stana van Ginkel van Food Board. Een prachtig voorbeeld van het effect dat verzorging van de handen kan hebben op fysieke en mentale gezondheid. Het leverde niet alleen zachte handen op, maar ook ontspanning en hilariteit.

Leo Olffers stuurde dezelfde middag nog een nieuwsbrief uit en schreef: “Wij vonden het een grote eer dat wethouder Karsten Klein door zijn bezoek aan ons huiskamerproject zelf kon ervaren hoe intussen vele ouderen het schitterend vinden om elkaar in een gewone huiskamer met heel veel plezier te ontmoeten, en dat ze door de ontmoeting in onze huiskamer nu leuke zaken met elkaar ondernemen.”