Scheveningse Luikjes

‘Scheveningse Luikjes spoelen aan’

26 OKTOBER 2017


In 2016 heeft Haagse Luikjes, met een levensgrote adventskalender, een maand lang aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder diverse doelgroepen in de stad Den Haag. Dit jaar spoelt de adventskalender, op 1 december aan, op Scheveningen.

Ondernemers, instellingen en particulieren, doen mee, om samen, tijd en aandacht te schenken aan eenzaamheid onder senioren. Een maand lang opent elke dag een luikje. Dit is een verhaal, initiatief of activiteit van diverse partijen. De kalender, die op wisselde locaties op Scheveningen staat, dient als ‘anker’ en geeft iedere dag een ‘cadeautje’, in de vorm van tijd en aandacht.

De Scheveningse Luikjes kunnen eenzaamheid niet oplossen, maar schenkt, op ludieke wijze, letterlijk tijd en aandacht, aan eenzaamheid onder senioren.

Scheveningse luikjes is een initiatief van de ‘jonge’ Stichting Sociale Luikjes, die zich inzetten voor projecten in Nederland met maatschappelijke impact.
Dankzij Stichting Initiatief op Scheveningen spoelt het project dit jaar aan op Scheveningen.